Cel puţin 100 de persoane au murit, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN.

UPDATE

Focuri de arma cu munitie de razboi se desfasoara joi in centrul Kievului, conform AFP. Cel putin 100 de persoane au murit, alte aproximativ 500 fiind ranite, afirma surse medicale citate de CNN. Ministerul de Interne i-a indemnat pe locuitorii Kievului sa nu iasa din casa si sa nu mearga in centrul orasului, unde au loc tiruri sustinute cu gloante reale. Fortele de securitate au primit permisiunea de a folosi arme de foc in legitima aparare.


UPDATE

In centrul Kievului s-a folosit munitie de razboi, sustine un fotoreporter al AFP. Protestatarii au determinat fortele de securitate sa se retraga din Piata Independentei. Ciocnirile au provocat joi dimineata un mort si 29 de raniti in randul politistilor. Cel putin 35 manifestanti au fost impuscati mortal.


Zgomote puternice, provenind probabil de la lucrarile de construire a baricadelor, si strigate se aud permanent in piata. Potrivit aceleiasi, surse, exista informatii cu privire la noi ciocniri in pofida armistitiului. Protestatarii si politia din centrul Kievului arunca unii in altii cu fumigene si grenade asurzitoare, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 28 de persoane au murit in urma violentelor din ultimele doua zile, potrivit Ministerului ucrainean al Sanatatii, in timp ce alte 445 au solicitat ingrijiri medicale. Printre raniti se afla doi straini.

  • Autoritatile ucrainene au ordonat evacuarea de urgenta a Parlamentului de la Kiev
"A fost declarata evacuare de urgenta", le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnalistilor, in timp ce parasea cladirea, joi dimineata, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.
  • Sediul Guvernului ucrainean a fost evacuat
Sediul Guvernului de la Kiev a fost evacuat joi, a anuntat un oficial prezent la fata locului.

"In aceasta dimineata toti angajatii au parasit cladirea. Am primit un ordin oficial in acest sens", a declarat acest oficial fara alte precizari.


Sursa video ruply.tv

Citeste si Ianukovici a decretat joi zi de doliu national in Ucraina
VIDEO Ucraina, in pragul unui RAZBOI CIVIL: Peste 25 de morti si 350 de raniti

Citeste si:
Mai multe regiuni din Ucraina au fost țintite de lovituri puternice...
Mai multe regiuni din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.