John Kerry a acuzat Rusia ca "favorizeaza escaladarea" conflictului de catre presedintele sirian Bashar al-Assad dupa negocierile de la Geneva, menite sa aplaneze conflictul.

"Regimul face obstructie, nu a facut nimic altceva decat sa continue sa isi bombardeze propriul popor cu barili de explozibili si sa isi distruga propria tara. Iar eu regret ca trebuie sa spun ca face acest lucru cu ajutorul Iranului, Hezbollah si Rusiei", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa la Jakarta, citat de MEDIAFAX.

"Rusia trebuie sa ia parte la solutie in loc sa furnizeze mai multe arme si mai mult ajutor (regimului sirian), astfel incat sa favorizeze escaladarea conflictului de catre Assad", a declarat seful diplomatiei americane.

La 15 zile dupa un prim esec, o a doua sesiune de negocieri la Geneva intre regim si opozitia siriana nu a permis niciun progres, iar viitorul acestor discutii este de acum incert.

Conflictul s-a soldat cu peste 140.000 de morti in aproape trei ani, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

De la inceputul negocierilor, in ianuarie, la Geneva sub egida ONU, nu mai putin de 6.000 de persoane au fost ucise, potrivit OSDO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.