Medicii si oficialii unui spital din North Carolina, in Statele Unite, au anuntat 18 pacienti de la sectia de neurochirugie ca este posibil sa fi fost expusi bolii Creutzfeldt-Jakob (CJD), o afectiune neurologica grava si incurabila, in urma interventiei chirurgicale.
Potrivit Institutului Nationale pentru Afectiuni Neurologice si Atacuri Cerebrale, boala Creutzfeldt-Jakob afecteaza aproximativ o persoana dintr-un milion pe an in lumea intreaga. Spitalul a confirmat ca la 18 ianuarie, a fost operat un pacient cu simptome de CJD si in cazul caruia boala a fost confirmata ulterior, relateaza CNN.

Chiar daca instrumentele chirurgicale au fost sterilizate in conformitate cu procedurile standard ale spitalului, ele ar fi trebuit supuse unor proceduri de sterilizare speciale. Centrul pentru prevenirea bolilor si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca echipamentul chirurgical folosit la pacientii cu CJD sa fie distrus sau decontaminat printr-un proces de dezinfectie intensa, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.