Statele Unite si Europa considera Siria o "chestiune de securitate nationala" pentru Statele Unite conform spuselor noului secretar american pentru Securitate Interna, Jeh Johnson, la intoarcerea dintr-o vizita in Polonia.

"Siria a fost subiect de discutie numarul unu pentru ei (sase tari europene) si pentru noi. Siria a devenit o chestiune de securitate nationala", a declarat la Washington secretarul Johnson, in primul sau mare discurs de la preluarea functiei, la sfarsitul lui decembrie, citat de MEDIAFAX.RO

"Ne concentram asupra combatantilor straini care se duc in Siria", a precizat el, a doua zi dupa intoarcerea de la un summit G6 al ministrilor de Interne (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia si Polonia).

"In baza muncii noastre si celei a partenerilor nostri internationali, avem informatii ca persoane din Statele Unite, Canada si Europa se duc in Siria pentru a participa la lupte", a anuntat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.