Kremlinul a somat SUA sa inceteze santajul asupra Ucrainei si finantarea "rebelilor", in conditiile in care adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a revenit joi la Kiev pentru a incerca sa gaseasca o solutie la criza politica.

"Occidentul trebuie sa inceteze santajarea si intimidarea", a declarat consilierul presedintelui Vladimir Putin, Serghei Glaziev, intr-un interviu pentru cotidianul Kommersant Ucarina, facand referire la intalnirea din decembrie a oficialului american cu oligarhii apropiati puterii de la Kiev.

"Din cate stim, i-a amenintat pe oligarhi ca vor pusi pe o lista neagra a SUA daca presedintele Ianukovici nu cedeaza puterea opozitiei. Acest lucru nu are nicio legatura cu dreptul international", a adaugat consilierul presedintelui Putin, potrivit MEDIAFAX.

"Se pare ca Statele Unite mizeaza pe o lovitura de stat", a mai afirmat Glaziev, adaugand ca americanii cheltuie "20 de milioane de dolari pe saptamana pentru finantarea opozitiei si a rebelilor, inclusiv pentru a-i inarma".

De asemenea, Serghei Glaziev a denuntat "tentativa de lovitura de stat din Ucraina" si a apreciat ca puterea trebuie sa o combata prin forta pentru a evita "haosul".

Oficialul rus a reamintit, totodata, ca asemenea SUA, Rusia a fost "garantul" suveranitatii Ucrainei dupa decizia Kievului din 1994 privind renuntarea la armele nucleare si, din aceasta pozitie, are dreptul "sa intervina in conflicte de acest fel".

"Ceea ce fac americanii azi intr-o maniera unilaterala este o incalcare flagranta a acestui acord", a subliniat oficialul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.