John Kerry, secretarul de Stat american, spune ca regimul lui Bashar al-Assad castiga teren in conflictul sirian, dar a aparat strategia Statelor Unite pentru Siria.

"Este adevarat, da, al-Assad si-a ameliorat putin pozitia. Insa el inca nu a castigat. Este un impas", a declarat pentru CNN seful diplomatiei americane, citat de MEDIAFAX.

Intrebat cu privire la un eventual "esec" al strategiei americane pentru Siria, Kerry a raspuns "nu".

"Politica pentru Siria este foarte dificila (...). Nu vreau in niciun fel sa caut scuze, (dar) vrem ca aceasta sa avanseze cat mai repede, sa o facem mai eficienta", a spus secretarul de Stat.

O polemica a izbucnit in ultimele zile la Washington dupa ce influenti senatori ar fi afirmat ca John Kerry ar fi admis, in cadrul unei intalniri care a avut loc sambata, la Munchen, in Germania, ca politica Statelor Unite in Siria a esuat si necesita o schimbare.

John Kerry ar fi pledat pe langa alesi americani, intre care republicanul John McCain, pentru inarmarea rebelilor sirieni.

Departamentul de Stat a dezmintit aceste afirmatii.

"Diplomatia este dura (...), dar incepem sa vedem contururile modalitatii in care vom putea" avansa, a declarat Kerry.

In urma cu cateva zile, diplomatia americana s-a aratat multumita de lansarea procesului de dialog intre opozitia siriana si regimul de la Damasc, in cadrul conferintei Geneva II.

Pana in prezent, conflictul sirian s-a soldat cu peste 136.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.