Uniunea Europeana (UE) a anuntat marti ca va oferi 320 de milioane de euro Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), cu scopul de a lupta impotriva bolilor infectioase si malnutritiei in randurile femeilor si copiilor din 15 tari in curs de dezvoltare.

Aceasta finantare este prevazuta in eforturile privind indeplinirea Obiectivelor ONU de Dezvoltare ale Mileniului, a subliniat comisarul european pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, in fata Consiliului de administratie al UNICEF. "Raman multe de facut pana la data limita din 2015 pentru a indeplini Obiectivele Mileniului, iar aceste proiecte ne vor ajuta sa progresam".

Rata mortalitatii infantile a scazut la jumatate din 1990, insa 18.000 de copii de cel putin cinci ani mor in continuare in fiecare zi din cauza unor boli infectioase care pot fi prevenite, scrie MEDIAFAX.

Potrivit UNICEF, obiectivul fixat de ONU pentru 2015 - reducerea ratei mortalitatii infantile la doua treimi - nu va fi atins inainte de 2028 in ritmul actual.

Totodata, Piebalgs si directorul executiv al UNICEF Anthony Lake au abordat situatia umanitara din Republica Centrafricana. "Copiii din Republica Centrafricana au nevoie cu disperare de protectie si sprijin (...), trebuie, in regim de urgenta, sa dublam eforturile in aceasta tara", a afirmat Lake.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.