Presedintele Viktor Ianukovici ar putea accepta organizarea de alegeri legislative si prezidentiale anticipate, pentru a pune capat crizei politice, a declarat marti reprezentantul sau in Parlament, Iuri Mirosnicenko.

Presedintele Ianukovici a evocat acest scenariu in cadrul unei intalniri cu deputatii Partidului Regiunilor saptamana trecuta, a precizat Mirosnicenko, in timp ce Ucraina este afectata de peste doua luni de un val de contestare fara precedent.

Reprezentantul presedintelui Ianukovici a explicat ca seful statului a evocat doua scenarii in vederea iesirii din criza, primul vizand "amnistierea manifestantilor arestati, in schimbul evacuarii institutiilor oficiale ocupate de protestatari, iar cel de-al doilea avand in vedere alegerile anticipate", scrie MEDIAFAX.

"Am votat legea amnistiei, insa, deocamdata, nu a fost pusa in aplicare", a adaugat el.

Opozitia de la Kiev nu a votat legea, in conditiile in care aceasta conditiona amnistierea manifestantilor de evacuarea prealabila a institutiilor oficiale si a cerut ca aceasta sa prevada eliberarea neconditionata a militantilor arestati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.