Hackeri si activisti germani au depus o plangere penala impotriva Guvernului Merkel, pe care-l acuza de ajutarea spionilor straini, cu incalcarea legii, prezentand ca probe documente dezvaluite de catre fostul consultant NSA Edward Snowden.

Cea mai mare asociatie a hackerilor europeni, The Chaos Computer Club (CCC), organizatia nonguvernamentala Liga Internationala pentru Drepturile Omului (ILHR) si organismul de supraveghere online pentru drepturi civile Digitalcourage au anuntat demersul luni.

Aceste grupuri acuza atat Guvernul condus de catre Angela Merkel, cat si serviciile de spionaj ca au tolerat spionajul si ca au ajutat, efectiv, Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) si Cartierul General pentru Informatii al Guvernului britanic (GCHQ) sa-i spioneze pe cetatenii germani, scrie MEDIAFAX.

Grupurile anunta, intr-un comunicat de presa ca au depus plangerea penala cu scopul de a declansa "o investigatie, de mult timp asteptata, a procurorilor federali" asupra unor presupuse incalcari ale legii comise de catre oficiali germani si spioni straini.

Ele solicita totodata ca Edward Snowden sa fie adus in Germania, in calitate de martor, in aceasta investigatie asupra spionajului. Comunicatiile personale ale lui Merkel au fost spionate de catre NSA, potrivit unor documente dezvaluite de catre Snowden, acuzat de Washington de spionaj si refugiat temporar la Moscova.

"Atunci cand telefonul mobil al Angelei Merkel este tinut sub supraveghere, este clar ca nu este vorba despre suspiciuni de terorism", a declarat pentru agentia germana de presa DPA Rena Tangens, de la Digitalcourage.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.