Daily Mail a publicat materiale "absurde" si "total neadevarate" despre imigrantii romani si bulgari, afirma lordul Wallace de Saltaire, reprezentantul Guvernului britanic in Camera Lorzilor.

Membri ai Camerei Lorzilor i-au recomandat, luni, lordului Wallace de Saltaire sa transmita ministrilor Guvernului britanic sa nu utilizeze un limbaj inflamator in dezbaterile despre minoritatile etnice.

Insa reprezentatul Guvernului britanic in Camera Lorzilor a replicat ca problema ar trebui adusa in atentia "redactorului-sef al publicatiei Daily Mail" mai degraba decat Guvernului, scrie MEDIAFAX.

"A existat un limbaj absurd si unele articole total neadevarate, in decembrie, despre suplimentarea curselor aeriene, a autocarelor si asa mai departe. Este o situatie foarte nefericita intr-o societate deschisa, libera si democratica", a subliniat politicianul liberal-democrat, citat de editia britanica a Huffington Post.

Numarul cetatenilor romani ajunsi in Marea Britanie in ianuarie 2014, dupa eliminarea restrictiilor pe piata britanica a muncii, nu este mai mare decat al celor veniti in ianuarie 2013, a declarat duminica Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra. "Departamentul consular al Ambasadei Romaniei nu a inregistrat in ianuarie 2014 o crestere a numarului serviciilor solicitate de cetateni romani comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", a precizat Ion Jinga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.