Iranul este pe deplin pregatit pentru un eventual atac al SUA, a declarat generalul Hossein Salami, comandantul armatei de elita a regimului de la Teheran, Gardienii Revolutiei, adaugand ca Washingtonul ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru consecintele grave ale unei eventuale agresiuni.

"Amenintarea SUA privind folosirea optiunii militare nu ne ingrijoreaza. Pot folosi aceasta optiune, dar ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru consecintele distructive ale unei astfel de decizii", a declarat generalul Salami, intr-un interviu pentru postul national de telviziune din Iran, relateaza agentia Fars, in editia electronica, transmite MEDIAFAX.

"Statele Unite pot avea diferite scenarii privind Iranul, inclusiv bombardamente sau incursiuni limitate pe teritoriul iranian. Toate aceaste scenarii au fost identificate, toate posibilitatile au fost analizate si avem informatii complete privind toate aceste strategii si strategiile operationale", a adaugat el.

Generalul Hossein Salami a mai afirmat ca, in cazul in care Statele Unite vor pune in practica amenintarile militare la adresa Iranului, atunci raspunsul Republicii Islamice "nu va cunoaste limite".

Oficialul iranian a mentionat ca Iranul este pregatit pentru orice amenintare si a adaugat ca Teheranul "a identificat regiuni in care Statele Unite au interese vitale".

Declaratia generalului Hossein Salami intervine dupa ce secretarul de stat american a afirmat, luna trecuta, intr-un interviu acordat la Geneva, ca optiunea militara este in continuare pe masa in ceea ce priveste Iranul, daca aceasta tara nu-si va respecta angajamentele privind activitatile nucleare, in conformitate cu acordul de la Geneva.

Teheranul si marile puteri au incheiat in noiembrie anul trecut un acord interimar, prin care Iranul se angajeaza sa suspende activitatile sensibile, in schimbul unei ridicari partiale a sanctiunilor occidentale. Acordul, intrat in vigoare la 20 ianuarie, este prima etapa inaintea unui acord care vizeaza garantii referitoare la natura pasnica a programului nuclear iranian.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.