Regizorul de origine braziliana, Eduardo Coutinho, cineastul care a realizat "ABC do Amor", a fost gasit injunghiat mortal, duminica, in locuinta sa din Rio de Janeiro.

Potrivit unor informatii, Artistul, in varsta de 80 de ani, ar fi fost omorat de fiul sau, Daniel, care sufera de probleme psihice. De asemenea, Maria Coutinho, sotia cineastului, in varsta de 62 de ani, are mai multe rani provocate de lovituri cu cutitul in zona pieptului si ficatului, fiind transportata la spital. Agresorul a fost ranit cu o arma alba.

Eduardo Coutinho este cunoscut in Brazilia pentru filmul "ABC do Amor" (1967), selectat la Festivalul de la Berlin. Coutinho a realizat importante filme documentare, care au facut istorie in cinematografia braziliana, printre care se remarca "Cabra Marcado Para Morrer/ Twenty Years Later" (1985), "Babilonia 2000" si "Edificio Master".

Cineastul brazilian declarase recent ca intentiona sa realizeze un nou film documentar, despre protestele violente din iunie 2013 impotriva sistemului corupt, care a cheltuit sume exorbitante pentru Campionatul mondial de fotbal din 2014 si pentru Jocurile olimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.