Zenko Hrynkiw, un neurochirurg din Statele Unite, in varsta de 62 de ani, a mers 10 kilometri pe jos, de la un spital la altul, printr-un viscol crunt, pentru a opera un pacient pe creier.

Medicul se afla la un centru medical din Alabama, cand colegii lui l-au sunat pentru a-l chema la un alt spital, aflat la o distanta de 10 kilometri unde o victima a unui accident rutier grav ranita se lupta pentru viata sa.

Fara sa stea pe ganduri doctorul a pornit la drum cu masina desi asupra orasului Birmingham se abatuse o furtuna de zapada puternica. Dupa cativa kilometri a ramas blocat in trafic. Hrynkiw a coborat din masina, imbracat doar in halat, si a plecat pe jos catre spitalul respectiv.

Cand mai avea aproximativ un kilometru pana la spital, medicul neurochirurg a reusit sa urce intr-o masina care scapase din blocaj si, astfel, a reusit sa il opereze pe barbatul ranit in ultimul moment, salvandu-i viata.

Avea sanse de 90% sa moara. Daca nu era operat, murea si asa ceva nu se intampla in tura mea”, a spus Zenko Hrynkiw, potrivit foxnews.com.

Medicul a descris drumul care pacient ca pe o "calatorie interesanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.