Procurorii americani au anuntat joi ca vor cere pedeapsa cu moartea pentru Djohar Tarnaev, acuzat ca impreuna cu fratele sau Tamerlan au orchestrat dublul atentat de la Maratonul din Boston, in 2013, soldat cu trei morti si 264 de raniti.

"Dupa examinarea atenta a faptelor, legilor in vigoare si a probelor prezentate de avocat si acuzare, am decis ca Statele Unite sa solicite pedeapsa cu moartea in acest caz", a anuntat ministrul Justitiei, Eric Holder intr-un comunicat.

Atentatul s-a soldat cu trei morti si 264 de raniti, transformand in carnagiu o traditionala zi de sarbatoare. Aproximativ 15 persoane si-au vazut unul sau ambele picioare amputate, scrie MEDIAFAX.

Fratele mai mare al lui Djohar, Tamerlan Tarnaev, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia.

"Natura comportamentului incriminat si prejudiciul care a rezultat (in urma dublului atentat) prevad anume aceasta pedeapsa", a adaugat Holder.

"Noi sustinem aceasta decizie", a declarat Carmen Ortiz, procurorul federal al statului Massachusetts, unde a avut loc atentatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.