Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa s-a oferit sa medieze un dialog intre puterea si opozitia din Ucraina, a declarat, luni, Didier Burkhalter, presedintele Elvetiei, care asigura presedintia prin rotatie a OSCE.

"In calitate de presedinte al OSCE, am avut o intalnire cu premierul ucrainean Mikola Azarov vineri, la Davos. I-am transmis disponibilitatea noastra si o serie de propuneri concrete prin care putem actiona pentru a creste sansele unui dialog si a reduce riscul violentelor", a declarat Burkhalter la Varsovia, unde se afla intr-o vizita de doua zile.

"Asteptam raspunsul din partea Guvernului ucrainean in legatura cu posibilitatea si oportunitatea unei interventii, a unei medieri din partea OSCE in acest dosar", a declarat presedintele elvetian intr-o conferinta de presa cu omologul sau rus Bronislav Komorowski, scrie MEDIAFAX.

Elvetia a preluat, la 1 ianuarie, presedintia OSCE, care a fost detinuta anterior de Ucraina.

Autoritatile ucrainene au amenintat luni ca vor decreta starea de urgenta, dupa ce manifestatii de la Kiev au preluat controlul asupra Ministerului Justitiei, iar protestele iau amploare in regiunile din tara, in pofida propunerii facute opozitiei de a conduce Guvernul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.