Coreea de Nord a indemnat miercuri Statele Unite si Coreea de Sud sa renunte la exercitiile lor militare comune, programate sa inceapa la sfarsitul lui februarie si sa se incheie in aprilie, avertizand ca aceste exercitii ar putea afecta relatiile intercoreene.

Exercitii militare comune ale Seulului si Washingtonului, numite Key Resolve si Foal Eagle, au drept scop sa dezvolte capacitatile de lupta ale celor doua state si sa descurajarea amenintarile din partea Phenianului.

Comitetul pentru Reunificarea Pasnica a Patriei, agentia de propaganda a Phenianului care se ocupa cu relatiile cu Coreea de Sud, a apreciat intr-un comunicat ca aceste exercitii militare sunt echivalente unei declaratii de "razboi nuclear pe scara larga".

"(Coreea de Nord) avertizeza cu severitate Statele Unite si Coreea de Sud sa renunte la exercitiile militare care vor distruge relatiile intercoreene si vor provoca calamitati si dezastre inimaginabile", potrivit comunicatului, publicat de agentia centrala de stiri a Coreei de Nord, scrie MEDIAFAX.

Recent, liderul nord-coreean Kim Jong-un a amenintat cu un "dezastru nuclear" in Peninsula Coreeana daca aceasta se va confrunta cu un nou razboi si a avertizat Statele Unite ca nu vor ramane nevatamate in acest conflict.

"Daca razboiul izbucneste din nou (in peninsula), el va aduce un dezastru nuclear masiv si Statele Unite nu vor ramane nevatamate", a declarat Kim Jong-Un, intr-un mesaj difuzat de televiziunea nationala cu ocazia trecerii in noul an.

"Ne confruntam cu o situatie in care un mic incident militar accidental poate conduce la un razboi total", a avertizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.