Premierul conservator britanic David Cameron nu va reusi sa isi atinga obiectivul reducerii migratiei nete anuale la mai putin de 100.000 de persoane pana la sfarsitul lui 2015, a apreciat marti ministrul liberal-democrat al Comertului Vince Cable.

Ministrul Comertului, al carui partid se afla la putere alaturi de conservatorii lui David Cameron, in cadrul unei coalitii guvernamentale, a declarat ca obiectievul premierului nu este "rezonabil", deoarece Marea Britanie nu poate controla imigratia provenind de pe teritoriul Uniunii Europene (UE) si nici numarul de britanici care revin in tara lor de origine.

Vince Cable, care a luat in mai multe randuri pozitii contrare pozitiilor Guvernului in problema imigratiei, a adaugat ca Partidul Liberal-Democrat nu a aderat niciodata la un demers "arbitrar" al lui David Cameron, care vrea sa reduca migratia neta la mai putin de 100.000 de persoane pana inaintea viitoarelor alegeri generale, in mai 2015, scrie MEDIAFAX.

"Din punctul nostru de vedere, punctul de vedere al liberal-democratilor, nu este rezonabil sa se stabileasca un nivel arbitrar, deoarece majoritatea lucrurilor nu pot fi controlate", a declarat ministrul pentru BBC.

Un nou sondaj publicat marti sugereaza ca 78% dintre britanici doresc o diminuare a imigratiei.

Potrivit acestui sondaj, 54% dintre persoanele intervievate considera imigratia, in pofida dorintei diminuarii imigratiei, un lucru bun pentru economie.

Problema imigratiei se afla, in prezent, in centrul unor dezbateri politice britanice, in contextul intrarii in vigoare, incepand de la 1 ianuarie, a liberei circualtii a muncitorilor romani si bulgari pe piata europeana a muncii, inclusiv pe cea britanica.

Londra a anuntat la sfarsitul lui noiembrie o inasprire a accesului imigrantilor la ajutoare sociale, dupa publicarea unor date oficiale cu privire la imigratie. In perioada iunie 2012-iunie 2013, migratia neta a Marii Britanii a fost de 182.000 de persoane, in crestere in comparatie cu perioada iunie-2011-iunie 2012, cand a fost de 167.000 de persoane.

Citeste si:
David Cameron s-ar putea intoarce pe scena internationala
David Cameron s-ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.