Comandantul fortelor terestre ruse Vladimir Cirkin a fost destituit pentru presupuse fapte de coruptie, scrie in editia de joi cotidianul rus Kommersant.

Cirkin "a fost demis din functie (...). Principalul motiv al acestei decizii este o ancheta penala pentru coruptie care-l vizeaza pe comandantul fortelor terestre", afirma ziarul.

Vladimir Cirkin "a fost somat sa isi prezinte demisia" in octombrie, dupa deschiderea acestei anchete de catre deparatmentul militar al Comitetului rus de Ancheta, care il suspecteaza ca a acceptat mita, potrivit Kommersant.

Ancheta vizeaza perioada decembrie 2010-aprilie 2012, pe cand Cirkin ocupa postul de comandant al Regiunii Militare Centrale, din care fac parte regiunile Volga, Ural si o parte din vestul Siberiei, porivit aceleiasi surse, scrie MEDIAFAX.

Anchetatorii il suspecteaza pe Cirkin ca a autorizat mai multe "tranzactii dubioase" in vederea vanzarii unor bunuri imobile apartinand Ministerului Apararii la preturi mult inferioare pretului pietei, primind in schimb sume de bani necuvenite, precizeaza ziarul.

Contactat de agentia publica RIA Novosti, Vladimir Cirkin a confirmat ca a demisionat din cauza anchetei deschise impotriva sa.

"Mi-am prezentat, intr-adevar, demisia (...) pentru ca ancheta sa fie obiectiva", a declarat el.

Insa acesta a subliniat ca suspiciunile care-l vizeaza nu au legatura cu bunuri imobile apartinand Ministerului Apararii.

Coruptia este un fenomen endemic in Rusia, afectand in special fortele de ordine si armata.

In noiembrie 2012, presedintele rus Vladimir Putin l-a destituit pe ministrul Apararii Anatoli Serdiukov, in urma mai multor anchete pentru frauda, impotriva unei societati afiliate Ministerului Apararii, in cadrul unor vanzari de bunuri publice.

La inceputul lui decembrie, Serdiukov, care a fost audiat in mai multe randuri ca martor in acest dosar, a fost inculpat pentru "neglijenta", dupa ce a ordonat lucrari de amenajare a unui complex privat in sudul Rusiei si construirea unui drum catre acesta.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.