Primaria din Kansas City a instalat cabine telefonice pentru rugaciune, pentru ca locuitorii acestui oras sa poata "sa ii telefoneze lui Dumnezeu oricand au nevoie", informeaza topekasnews.com.

Michelle Yoda, care locuieste in Kansas City, merge aproape in fiecare duminica dimineata la biserica. Insa, in acea zi, s-a trezit mai devreme, pentru a merge la o cabina telefonica pentru rugaciune, instalata recent de primaria orasului.

"The Chiefs joaca cu Broncos. Am uitat sa ma rog luni si, din cate stiu, acesta este motivul pentru care RMN-ul gleznei lui Peyton Manning a iesit negativ. Daca m-as fi rugat, poate ca Dumnezeu i-ar fi rasucit glezna ceva mai mult, iar el ar sta pe tusa in aceasta saptamana", spune Michelle, potrivit MEDIAFAX.

Credinta in puterea rugaciunii este impartasita si de multi dintre vecinii ei, afirma Michelle. Dupa ce cabinele au fost instalate in intreg orasul, in urma cu cateva luni, datele oficiale din Kansas City au confirmat faptul ca, in medie, o cabina telefonica de rugaciune a primit peste 100.000 de apeluri pe saptamana.

"Sunt terapeutice - asa am promovat cabinele in discutiile din consiliul local", a declarat pastorul Miles Collier. "Am spus ca aceste cabine de rugaciune nu sunt doar pentru crestini, ci pentru orice persoana care decide sa ia o pauza, sa inchida ochii, sa ceara cu voce tare ce isi doreste de la viata. E ca si cum ai avea o sedinta de consiliere gratuita", a mai spus acesta.

Datele despre infractionalitatea din Kansas City confirma afirmatiile pastorului Miles Collier. De la instalarea primelor cabine in anumite zone, cu rol de testare, in urma cu cativa ani, infractionalitatea din zona a scazut aproape proportional cu numarul persoanelor care au folosit acele cabine telefonice pentru rugaciune. Bazandu-se pe aceste tendinte favorabile, consiliul municipal a aprobat foarte repede alocarea de spatii pentru a instala aceste "monumente ale serviciului public de arta si consiliere pentru locuitorii din Kansas City".

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Fiecare cabina are un set de instructiune specifice. Pentru a evita problemele legale, spune Miles Collier, consilierii municipali au insistat asupra unui amplasarii in fiecare cabina a unui avertisment privind continutul religios si normele de siguranta publica.

Fiecare cabina are instructiuni clare, prezentand fiecarui utilizator modalitatile acceptabile de folosire a acelui spatiu. Dupa ce suportul pentru genunchi a fost coborat, utilizatorul trebuie sa se aseze pe el, fara sa ii stanjeneasca in niciun fel pe cei din jur. Dupa ce si-a spus "rugaciunea", utilizatorul este rugat sa ridice suportul pentru genunchi in pozitia initiala.

Un alt avertisment il informeaza pe utilizator ca dispozitivul a fost instalat pentru a fi un spatiu public creat pentru astfel de activitati si ii avertizeaza ca folosirea incorecta a acestuia va fi pedepsita cu amenda. Pe plan national, alte cateva orase americane au achizitionat astfel de cabine telefonice pentru rugaciune, care sunt folosite si ca spatiu expozitional de artistii locali.

Citeste si:
Monica Bârlădeanu, despre minunile pe care le-a trăit rugându-se la...
Monica Bârlădeanu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.