Un protest impotriva guvernarii in Kiev a devenit violent duminica dupa-amiaza.

300.000 de oameni au protestat impotriva deciziei guvernului condus de presedintele Viktor Ianukovici de a nu semna un acord economic si politic cu Uniunea Europeana, impiedicand astfel integrarea Ucrainei in peisajul european, scrie Huffington Post.

Cel putin cinci politisti si trei manifestanti au fost raniti, duminica, la Kiev in incidentele produse in cadrul manifestatiei opozitiei din fata sediului administratiei prezidentiale ucrainene, potrivit autoritatilor si unui jurnalist al AFP.

"Cinci politisti au fost raniti in aceste evenimente", dintre care unul de un buldozer adus in fata cladirii de manifestanti, a anuntat politia intr-un comunicat citat de presa.

Masina a avansat in mai multe randuri inspre politisti, dupa care s-a oprit, potrivit unui corespondent al AFP aflat la fata locului.

"Oficialii din cadrul fortelor de ordine discuta cu cetatenii care au preluat controlul sediului primariei. Ei le explica faptul ca actiunile lor sunt ilegale si le cer sa paraseasca cladirea", a declarat purtatoarea de cuvant Olga Bilik.

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, va efectua o vizita in Rusia intr-un viitor apropiat, dupa ce a refuzat sa semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeana, a anuntat duminica premierul Mikola Azarov, citat de AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.