Producatorul american de aeronave Boeing cauta locatii alternative din afara Statelor Unite pentru constructia noului model 777X, dupa ce un sindicat din statul Washington a respins contractul prin care asamblarea avionului urma sa aiba loc in zona, potrivit MarketWatch.

Boeing 777X a fost prezentat oficial duminica, la Dubai, si a stabilit deja un record pentru comenzile primite la lansare. Compania a primit comenzi pentru aproape 260 de aeronave, cu un pret de lista de aproximativ 100 miliarde de dolari. Printre clienti se numara Emirates Airline, Etihad Airways si Qatar Aiways, scrie MEDIAFAX.

Grupul american nu a stabilit insa locatia unde va produce avioanele.

Nemultumit de conditiile oferite de Boeing, cel mai mare sindicat al angajatilor grupului a respins contractul care asigura productia 777X in statul Washington pentru urmatorii opt ani.

Compania ia in calcul diverse alternative, inclusiv in alte state americane, in Japonia sau chiar in Golful Persic.

Facilitatile din SUA si Japonia au cele mai mari sanse, potrivit lui Ray Conner, seful diviziei de aeronave comerciale in cadrul Boeing.

Totodata, Boeing nu exclude ca in final avionul sa fie produs tot in Seattle, grupul continuand negocierile cu reprezentantii sindicatelor. Producatorul de aeronave este atent si la conditiile oferite de alte state americane, inclusiv facilitati fiscale.

Conner a precizat ca negocierile privind vanzarile 777X nu au fost afectate de opozitia sindicatului fata de contractul oferit de companie.

Primele comenzi pentru noua aeronava trebuie livrate inainte de sfarsitul deceniului, astfel ca Boeing trebuie sa decida in termen de cateva luni unde va asambla modelul, a precizat oficialul companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.