Doi agenti ai Secret Service, care se ocupa de securitatea presedintelui american Barack Obama, au fost demisi din functie pe motiv de conduita necorespunzatoare, a anuntat Washington Post miercuri seara, citat de AFP.

Concedierea celor doi agenti are loc dupa un an de la aparitia unei dezvaluiri privind implicarea serviciilor secrete intr-un scandal de prostitutie in Columbia, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Washington Post, Ignacio Zamora Jr., care era responsabil de aproximativ zece agenti angajati in cadrul serviciului de protectie a presedintelui Statelor Unite, ar fi fost surprins primavara trecuta in timp ce se intorcea in camera unei femei dintr-un hotel de lux situat in apropiere de Casa Alba, unde a uitat un glont din arma sa de serviciu.

In cursul anchetarii acestui caz, serviciile ar fi descoperit ca Zamora si un alt agent, Timothy Barraclough, au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor, precizeaza Washington Post, citand surse apropiate dosarului.

Potrivit cotidianului american, agentul Zamora a fost demis din functie. In schimb, agentul Barraclough a fost transferat intr-o alta devizie din cadrul serviciilor, conform Washington Post.

Cotidianul a precizat ca incidentul din hotelul Hay-Adams i-a fost adus la cunostinta de patru persoane informate de acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.