Europenii tin tot mai rar o carte in mana, aceasta este concluzia Comisiei Europeane in urma unui studiu despre activitatile culturale in statele UE realizat in 2013.


Slovenia

67% din sloveni citesc macar o carte in 12 luni de zile. Totusi, ei stau mai bine la urmarit programe culturale la televizor (77%), dar mai prost la vizitat cladiri si locuri istorice (55%), mers la concerte (50%) si intr-o biblioteca publica (48%), vizionat filme la cinema (43%) sau vizitat muzee sau o galerie de arta (36%). In plus, doar 15% dintre ei merg la opera si 33% merg la teatru intr-un an.

Lituania

La diferenta mica de Slovenia, 66% dintre cetatenii din Lituania reusesc sa citeasca o carte in 12 luni. In schimb, prefera sa consume cultura de la TV (80%) si mai putin sa mearga la cinema (41%), activitate intrecuta de vizitarea unui loc istoric (53%) si de participarea la un concert (51%).

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.