Guvernul elen a inceput sa lucreze la o retea de de internet Wi-Fi gratuit care sa acopere Grecia in totalitate, iar aceasta ar trebui sa devina complet operationala anul urmator, a anuntat premierul Antonis Samaras, intr-un interviu televizat, citat de portalul GreekReporter.

Premierul nu a furnizat detalii despre modul in care guvernul va reusi sa dezvolte reteaua Wi-Fi la nivel national, noteaza portalul elen.

De asemenea, seful executivului a anuntat ca statul intentioneaza sa sprijine tinerii antreprenori care vor sa dezvolte o afacere in tara cu pana la 8% din fondurile UE distribuite Greciei, scrie MEDIAFAX.

Grecia vrea sa atraga investitori si sa ofere perspective tinerilor, care se confrunta cu o rata a somajului de pana la 60%, iar accesul gratuit la servicii de internet va elimina o factura din povara lunara a cheltuielilor gospodariilor.

Initiativa ar putea avea, insa, un obiectiv mai amplu decat sprijinirea cetatenilor obisnuiti, noteaza GreekReporter. Premierul vrea sa transmita societatii si comunitatii internationale mesajul ca Grecia poate deveni un centru tehnologic, similar Estoniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.