Israel a efectuat miercuri un atac aerian asupra unei baze militare siriene in apropiere de orasul port Latakia, a declarat un reprezentant al administratiei Obama pentru CNN.

O explozie masiva a avut loc intr-un depozit de rachete din regiunea mentionata, insa atacul nu a fost confirmat de guvernul israelian. Obiectivul presupusei actiuni agresive a fost distrugerea armamentului furnizat de Rusia.

Exista informatii contradictorii momentan, din moment ce unele surse declara ca atacul ar fi avut loc miercuri sau joi. Rugat sa comenteze, un reprezentant al Departamentului Apararii Nationale din Israel a declarat ca nu poate sa comenteze informatii venite din afara institutiei sale.

Postul tv Al-Arabiya a relatat ca aviatia militara israeliana a atacat doua pozitii din Siria in cursul noptii de miercuri spre joi - in orasul-port Latakia si in Damasc.

Nu este prima data cand Israel este acuzat ca ar fi atacat Siria. Un incident similar a avut loc in luna ianuarie, cand un avion ar fi atacat un convoi sirian care era suspectat ca transporta arme pentru gruparea terorista Hezbollah

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.