Pentru a reduce criticile referitoare la modul in care homosexualii sunt tratati in Rusia, presedintele Vladimir Putin a declarat ca toata lumea este bine-venita la Soci, pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014.

"Facem tot posibilul, atat organizatorii cat si atletii nostri, pentru ca participantii si invitatii sa se simta confortabil la Soci, indiferent de nationalitate, rasa sau orientare sexuala", i-a spus Putin lui Thomas Bach, presedintele Comitetului Olimpic International, scrie HotNews.ro.

Remarca este neasteptata din pareta lui Putin, care pe 30 iunie a promulgat legea "impotriva propagandei gay in Rusia". Legea respectiva reprezinta doar varful aisbergului pentru o societate care a incercat in ultimul deceniu sa limiteze drepturile civile ale cetatenilor sai cu alta orientala sexuala decat cea "traditionala".

Homosexualii sunt blamati in Rusia pentru ca nu contribuie la rezolvarea problemelor demografice si sunt ostracizati de Biserica Ortodoxa, din ce in ce mai apropiata de regimul lui Putin.

Datorita acestor politici, Comitetul Olimpic International a fost criticat intens pentru faptul ca a ales Rusia pentru a organiza Jocurile Olimpice de Iarna din 2014. Guvernul rus va chletui 50 de miliarde de dolari pentru acest eveniment, pe care Putin vil vede ca o oportunitate de "modernizare" a imaginii Rusiei, scrie Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.