Principala cladire a Universitatii din Sofia a fost ocupata sambata de zeci de studenti care cer demisia Guvernului de centru-stanga condus de premierul Plamen Oresarski.

Aproximativ 70 de studenti au petrecut noaptea in sediul Universitatii din Sofia, blocand intrarile si afisand pancarte pe care scria "Ocupatie". Protestatarii cer demisia Guvernului de centru-stanga condus de tehnocratul Plamen Oresarski.

"Suntem pregatiti sa mentinem blocada pana cand vor fi satisfacute revendicarile", a declarat Borislav Rangelov, unul dintre liderii miscarii studentesti.

Rectoratul Universitatii din Sofia a decis anularea cursurilor programate luni. "Conducerea Universitatii intelege actiunea studentilor, o reactie la lipsa principiilor morale in viata politica si la lipsa de interes pentru viitorul tinerilor", a declarat rectorul Universitatii, Ivan Ilcev, cerand totusi eliberarea sediului institutiei de invatamant, scrie MEDIAFAX.

Investit in functie pe 29 mai, Guvernul condus de Plamen Oresarski este supus presiunilor din 14 iunie, de cand au loc manifestatii zilnice in favoarea demisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.