Summitul sefilor de stat si de guvern din tarile membre NATO care va avea loc in 2014 se va desfasura in Marea Britanie, fiind consacrat incheierii misiunilor combatante in Afganistan, a anuntat premierul britanic David Cameron.

"Data si locul vor fi anuntate in timp util", precizeaza Downing Street.

"Sunt foarte bucuros ca Marea Britanie va gazdui summitul NATO din 2014, o premiera dupa ce fostul prim-ministru Margaret Thatcher i-a primit pe liderii Aliantei in 1990", precizeaza David Cameron in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

"Reuniunea va fi o ocazie pentru liderii NATO sa recunoasca toate contributiile si sacrificiile militarilor nostri, in contextul incheierii misiunii Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate in Afganistan", a subliniat premierul britanic.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca summitul va fi "o oportunitate de a marca incheierea misiunii ISAF, la sfarsitul anului viitor, deschizand un nou capitol in angajamentul Aliantei in Afganistan".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.