Cancelarul german Angela Merkel a obtinut, duminica, un triumf personal in alegerile legislative, partidul sau conservator castigand peste 42 la suta din voturi, dar ea ar urma sa guverneze cu opozitia, aliatul sau liberal neintrand in Bundestag, potrivit estimarilor televiziunilor, relateaza MEDIAFAX.

FDP, aliatul liberal al partidului conservator CDU, nu ar fi reusit sa intruneasca 5 la suta din voturi pentru a putea intra in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), o premiera in istoria Germaniei federale, in timp ce social-democratii din SPD ar fi obtinut intre 26 si 26,5 la suta din sufragii.

Pentru CDU, acesta este cel mai bun scor obtinut de la Reunificarea Germaniei, in timp ce Merkel este cancelar de doua mandate, respectiv de opt ani.

Cancelarul Angela Merkel a salutat duminica un "super rezultat" al partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si a promis "patru noi ani de succes".

"Impreuna vom face totul pentru ca cei patru ani care urmeaza sa fie patru noi ani de succes pentru Germania", a declarat Merkel, in timp ce partidul sau este posibil sa fi obtinut majoritatea absoluta in Bundestag, potrivit ultimelor informatii.

,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.