Doi caini din cadrul dispozitivului de securitate al bazei militare din Tara Galilor in care printul William era pilot de elicopter au fost eutanasiati vineri, provocand furia aparatorilor animalelor si obligand Ministerul Apararii sa ofere explicatii.

Bruce, un ciobanesc belgian, si Blade, un ciobanesc german, au fost eutanasiati dupa o zi de la anuntul retragerii printului William din armata, a dezvaluit miercuri tabloidul The Sun.

Dupa ce a activat timp de sapte ani si jumatate in cadrul armatei, printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, si-a incetat activitatea militara pentru a se consacra angajamentelor regale, activitatilor de caritate sau apararii animalelor.

Tanarul tata si-a petrecut ultimii trei ani in baza Royal Air Force de pe Insula Anglesey, in extremitatea vestica a Tarii Galilor.

Ministerul Apararii a confirmat ca cei doi caini au fost eliminati, dar a precizat ca faptul ca acest lucru a avut loc la o zi dupa plecarea printului William este "o coincidenta". El a subliniat ca animalele erau "caini de securitate ai armatei" si ca nu erau "insarcinati exclusiv cu securitatea printului William", scrie MEDIAFAX.

Bruce, in varsta de 9 ani, a "ajuns la capatul vietii sale profesionale", iar Blade avea "probleme de comportament si veterinare", a precizat un purtator de cuvant al ministerului.

In plus, "ei erau prea agresivi pentru a fi" plasati in centre de primire, potrivit aceleiasi surse.

Serviciile printului nu au dorit sa comenteze. Asociatia pentru protectia animalelor (RSPCA) a reactionat afirmand ca ministerul ar fi trebuit "sa exploreze toate solutiile posibile" inainte sa ii ucida.

The Sun a continuat ancheta, scriind in editia de joi, pe prima pagina, ca armata britanica a eutanasiat 288 de caini in decurs de trei ani si afirmand ca acesta "nu este un mod de a trata aceste animale curajoase".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.