Senatul francez s-a pronuntat, marti, in favoarea interzicerii concursurilor de frumusete pentru fetele tinere in varsta de pana la 16 ani, denumite Mini-Miss, insa aceasta masura legislativa va trebui sa fie adoptata si de Camera Deputatilor pentru a intra in vigoare.

Potrivit textului votat de Senatul francez cu o majoritate zdrobitoare (146 voturi si 1 vot contra), legislatia franceza va impune o pedeapsa de doi ani de inchisoare si o amenda de 30.000 de euro pentru persoanele care organizeaza aceste concursuri "care nu le privesc doar pe fete".

"Sa nu le lasam pe fiicele noastre sa creada inca de la varste fragede ca valoarea unei persoane este data doar de aspectul fizic. Sa permitem interesului comercial sa prevaleze in fata interesului social", a declarat autoarea unui amendament din aceasta lege, Chantal Jouanno, senatoare si fost ministru al Sporturilor. Textul ei a fost aprobat in timpul discutarii unui proiect de lege despre egalitatea dintre femei si barbati.

La inceputul anului, Chantal Jouanno denutase "hipersexualizarea" copiilor si a tinerelor fete in timpul acestor concursuri de frumusete.

Senatoarea socialista Virginie Klès s-a pronuntat impotriva acestui amendament, considerand ca sanctiunile propuse sunt prea mari.

Najat Vallaud-Belkacem, ministrul pentru Drepturile femeilor, a propus la randul ei un amendament mai nuantat, care prevede ca organizarea acestor concursuri sa depinda in prealabil de obtinerea unei autorizatii. Acest amendament a fost respins atunci cand a fost votat amendamentul propus de Chantal Jouanno, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.