Navele de razboi americane din Mediterana sunt pregatite pentru un "atac puternic" impotriva regimului sirian daca presedintele Barack Obama da ordin in acest sens, a declarat miercuri un oficial civil din cadrul US Navy.

Desi Washingtonul a amanat pentru moment orice actiune militara impotriva Damascului, pentru cautarea unei solutii diplomatice de ultima sansa, secretarul pentru Marina Ray Mabus a declarat ca distrugatoarele americane echipate cu rachete de croaziera sunt pozitionate in continuare in estul Mediteranei.

"Va garantez ca, daca ni se spune sa atacam, vom ataca puternic si repede", a declarat Mabius, intr-un discurs sustinut la National Defense University, dupa o zi de la discursul televizat al presedintelui Obama, care a pledat pentru o actiune militara "limitata" in cazul in care regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad refuza sa renunte la aresnalul chimic, scrie MEDIAFAX.

"Asa cum a spus presedintele (Statelor Unite) ieri (marti) seara, (atacul) va fi chirurgical si va reduce capacitatile regimului al-Assad", a adaugat el.

Patru distrugatoare americane inarmate cu rachete de croaziera sunt mobilizate in estul Mediteranei, in eventualitatea unor atacuri punitive, in urma presupusului atac cu arme chimice al regimului al-Assad de la 21 august la periferia Damascului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.