Statele Unite au inceput sa livreze arme si echipamente tehnice rebelilor sirieni, scrie ziarul The Washington Post (WP) in editia de miercuri.

Citand surse americane si siriene, cotidianul american scrie ca CIA a inceput sa livreze incarcaturi cu "ajutor material letal" in ultimele 15 zile.

Ziarul adauga, pe site, ca Departamentul de Stat a trimis vehicule si alte materiale, inclusiv echipamente de comunicatii sofisticate si kituri medicale de lupta, scrie MEDIAFAX.

CIA, contactata de AFP, a declarat ca nu are de facut vreun comentariu cu privire la informatiile publicate de Washington Post.

Incarcaturile de armament care, potrivit cotidianului, se limiteaza la arme usoare si munitie, sosesc intr-un moment crucial in confruntarea sangeroasa dintre rebeli si Guvernul lui Bashar al-Assad.

The Washington Post citeaza oficiali americani care afirma ca scopul asistentei materiale este sa ajute la consolidarea coeziunii grupurilor armatei siriene de opozitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.