Un album cu melodii interpretate de ambasadori din cinci tari ale lumii a fost lansat marti seara la sediul Natiunilor Unite din New York, proiectul fiind dedicat promovarii pacii in lume si avand-o ca initiatoare si solista pe Simona Miculescu, reprezentantul permanent al Romaniei la ONU.

"Heal The World", "Paix Sur La Terre" si "What a Wonderful World" sunt doar cateva din piesele incluse pe CD-ul "Ambassadors Sing for Peace", avandu-i ca intepreti solisti pe sefii Misiunilor diplomatice din Romania, Canada, Costa Rica, Nauru si Cap Verde, a carui lansare a avut loc marti seara, sub egida Frienship Ambassadors Foundation (Fundatta Ambasadorii Prieteniei).

Patru din cei cinci ambasadori-cantareti, in frunte cu reprezentanta Romaniei, au fost prezenti la lansare si au interpretat cateva melodii din album in fata publicului prezent la lansare.

Alaturi de Simona Miculescu, la eveiment au participat si Antonio Lima, ambasadorul Republicii Capului Verde, Guillermo Rishchynski, ambasadorul Canadei, si Eduardo Ulibarri, ambasadorul Republicii Costa Rica, la randul lor interpreti ai unor piese de pe acest CD. Cel de-al cincilea interpret - Marlene Moses, ambasadoarea din Nauru - nu a participat la eveniment, fiind chemata in tara ei.

Proiectul muzical, realizat pe durata mai multor saptamani de inregistrari si cu sprijinul unui director muzical profesionist - Gary Fry, a pornit de la initiativa Simonei Miculescu, care si-a marturisit public pasiunea pentru muzica si a devenit cu aceasta ocazie unul dintre cei mai populari ambasadori la ONU.

"Sunt mandra sa spun ca aceasta idee romaneasca a prins contur si este un exercitiu de diplomatie publica fara precedent", a declarat Simona Miculescu, ambasadorul Romaniei. "Eu am vrut sa fiu artista si cantareata in tinerete, dar mi-am gasit o alta cale. Lucrand in Irak si trebuind sa-mi gasesc un scut mental ca sa rezist mediului acela alienant, m-am surprins intorcandu-ma la muzica, dupa 24 de ani de tacere. Am avut o trupa in campusul unde locuiam si munceam si mi-am jurat sa nu mai renunt niciodata la prima mea iubire. Cand am venit la ONU, am inceput sa caut ambasadori ca sa fac un proiect - ma gandeam mai intai la o trupa, apoi mi-am zis ce-ar fi sa facem un CD. Nu-mi vine sa cred ca am reusit, sunt atat de fericita", a mai spus Simona Miculescu, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Aurescu, ales în funcția de judecător al Curţii Internaţionale de...
Bogdan Aurescu este primul...

Ea a adaugat ca veniturile realizate din vanzari vor fi donate pentru scopuri caritabile pentru copii si tineret.

Aproximativ 200 de membri ai corpului diplomatic de la Nantiunile Unite au fost prezenti la lansare, sala auditoriului Dag Hammarskjöld din cladirea ONU devenind neincapatoare, multi din cei prezenti fiind entuziasmati.

"Nu am cuvinte sa descriu cat sunt de impresionat, n-am stiut ca exista atat talent printre colegii mei. Si nu e vorba doar de talent, ei canta despre pace, despre o lume mai buna, despre speranta. Acesta este un mesaj pe care toti trebuie sa-l promovam. Ma bucur nespus ca Simona Miculecu promoveaza acest mesaj prin muzica", a declarat ambasadorul Republicii Sri Lanka, Palitha Kohona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.