Presedintele rus, Vladimir Putin, a negat miercuri ca are relatii personale proaste cu omologul sau american, Barack Obama, pe care l-a numit un "foarte bun interlocutor" care "stie sa asculte", cu o zi inainte de summitul G20 de la Sankt Petersburg, relateaza AFP.

"Presedintele Statelor Unite este un foarte bun interlocutor, este usor sa discuti cu el pentru ca este clar ceea ce vrea, pozitia sa este clara si stie sa asculte pozitia unei alte persoane", a declarat Putin intr-un interviu acordat postului public de televiziune Pervii Kanal.

"Toate discutiile noastre sunt foarte constructive, foarte concrete si foarte directe", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

"Este interesant pentru mine sa lucrez cu el", a subliniat Putin.

Dupa revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, in mai 2012, pentru un al treilea mandat prezidential, relatiile ruso-americane s-au deteriorat, in special din cauza divergentelor privind conflictul sirian si situatia drepturilor omului in Rusia.

Tensiunile dintre Moscova si Washington au atins apogeul in aceasta vara, dupa decizia Rusiei de a-i acorda azil temporar fostului consultant al serviciilor de informatii americane Edward Snowden, cautat de Statele Unite.

Presedintele Obama a anulat summitul bilateral prevazut la Moscova, cu o zi inaintea summitului G20 de la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) la 5-6 septembrie.

Presedintele rus a declarat, miercuri, ca a fost dezamagit de decizia lui Obama, subliniind insa ca nu vede "nimic catastrofal" in aceasta.

"Intelegem ca pozitia Rusiei in privinta unor aspecte provoaca iritarea administratiei americane", a declarat el.

"Dar ar fi bine pentru noi toti sa nu ne irite, ci sa fie rabdatori si sa lucreze la gasirea unor solutii", a subliniat Putin.

Chiar daca nicio intalnire bilaterala intre Putin si Obama nu este prevazuta oficial in cadrul summitului G20, presedintele rus a declarat ca el "conteaza mult pe o discutie cu omologul sau american" la Sankt Petersburg, in special pentru a vorbi despre conflictul din Siria.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

"Toate intalnirile noastre precedente au fost foarte constructive", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.