Ministerul israelian al Apararii a confirmat, marti, ca a efectuat un test de racheta in Marea Mediterana in cooperare cu Statele Unite, relateaza ynetnews.com.

Rusia a anuntat anterior ca a detectat lansarea a doua rachete balistice in estul Marii Mediterane. Este posibil ca anuntul Rusiei sa fie legat de aceasta lansare, afirma portalul israelian.

Potrivit MEDIAFAX, pe fondul tensiunilor din regiune, Israelul si Statele Unite au efectuat, marti, un test de racheta, a anuntat Ministerul israelian al Apararii intr-un comunicat. Confirmarea a avenit dupa ce Rusia a anuntat ca a detectat doua "obiecte" balistice lansate catre estul Marii Mediterane, relateaza cotidianul Haaretz, in editia electronica.

Ministerul israelian al Apararii a anuntat in comunicat ca in timpul exercitiului a fost testat sistemul de aparare antiracheta Arrow III. Acesta a fost efectuat de la o baza aeriana din centrul Israelului.

Radarele rusesti au detectat marti dimineata lansarea a doua rachete balistice din partea centrala a Marii Mediterane catre coastele estice, au anuntat agentiile de presa rusesti, citand Ministerul Apararii de la Moscova. Proiectilele au cazut in mare, a anuntat agentia RIA Novosti, citand o sursa de la Damasc.

Initial, armata israeliana a declarat ca "nu este la curent" cu tiruri de racheta in Marea Mediterana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.