Armata siriana este in continuare in stare de alerta, chiar daca perspectiva unui atac american s-a indepartat, a afirmat luni, pentru AFP, un oficial de rang inalt al serviciilor de securitate, relateaza AFP.

"Agresiunea americana impotriva Siriei, daca va avea loc, este o forma de sustinere a terorismului (...). Armata este in stare de alerta si va ramane asa pana ce terorismul va fi complet eradicat", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului, transmite MEDIAFAX.

Regimul sirian al lui Bashar al-Assad califica drept "terorism" rebeliunea care incearca de doi ani si jumatate sa il inlature de la putere si care este sustinuta de tarile occidentale si arabe.

"Mercenarii in Siria nu si-au atins obiectivele si, ca si ei, cei care stau in spatele lor vor esua", a continuat oficialul.

"O interventie americana directa ar fi o forma de razboi permanent impotriva Siriei in vederea sustinerii terorismului", a mai adaugat oficialul.

"Siria se va apara prin toate mijloacele", a avertizat el. "Siria si poporul sirian vor continua sa reziste si vor fi capabili sa invinga terorismul".

Duminica, Assad a avertizat din nou ca armata sa poate face fata oricarui atac, dupa ce presedintele Barack Obama a amanat perspectiva unei interventii, solicitand autorizatia Congresului pentru un atac impotriva puterii siriene suspectate ca a recurs la arme chimice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.