Armata siriana "este mobilizata, ea are degetul pe tragaci", a declarat sambata pentru televiziunea de stat premierul sirian Wael al-Halaqi, relateaza AFP.

Intr-o declaratie scrisa, difuzata de potsul oficial, el adauga ca "armata este pregatita sa faca fata tuturor provocarilor si tuturor scenariilor".

Potrivit MEDIAFAX, in contextul in care ultimii observatori ONU au parasit sambata dimineata tara, autoritatile siriene au oferit asigurari ca se pregatesc sa fie vizate si sa reactioneze fata de atacuri aeriene americane.

Un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate a declarat pentru AFP ca se asteapta "la o agresiune in orice moment" si a repetat ca tara este "pregatita sa risposteze tot in orice moment".

"Aceasta agresiune (occidentala) nejustificata nu va avea loc fara o riposta", a adaugat acest oficial. Sustinatorii atacurilor apara "o cauza rea, care nu are nimic a face nici cu morala si nici cu dreptul international", a apreciat el.

Citeste si: [VIDEO] Barack Obama a decis: Regimul al-Assad va plati, vom ataca Siria!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.