Internetul chinez a fost afectat de un atac informatic, "cel mai important de pana in prezent", care a perturbat puternic accesul la site-urile gazduite in tara, a anuntat o agentie semiguvernamentala.

Site-urile a caror adresa au extensia ".cn" au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ doua ore, duminica dimineata, a precizat intr-un comunicat Centrul chinez de informatii privind Internetul (CNNIC).

Un atac de negare de serviciu consta in inundarea cu cereri a unui server informatic pana la blocarea lui sau perturbarea puternica a functionarii sale, scrie MEDIAFAX.

Un al doilea atac DDoS, care a avut loc dupa cateva ore, a sporit in intensitate si a constituit "cel mai grav atac suferit vreodata" de reteaua chineza, potrivit CNNIC.

Washingtonul a denuntat in repetate randuri atacuri informatice venind din China si vizand site-urile de Internet ale unor organizatii guvernamentale americane. In martie 2013, presedintele Barack Obama a acuzat direct autoritatile chineze pentru aceste actiuni. La randul sau, Beijingul s-a aparat mereu afirmand ca si China este victima unor atacuri informatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.