Mii de studenti tintesc an de an universitatile de prestigiu din intrega lume, datorita oportunitatilor de cariera pe care le ofera.


Universitatea Oxford, Marea Britanie

Universitatea Oxford este recunoscuta ca fiind institutia cu cea mai mare traditie intre tarile vorbitoare de limba egleza, prima atestare datand din anul 1096.

Anual, sunt admisi circa 22.000 de studenti.

Universitatea engleza este foarte cautata de tineri. Doar in 2012 peste 17.200 de persoane au aplicat pentru cele 3.500 de locuri din facultati. Doar 1,6% dintre studentii de aici renunta la studii.

Universitatea Chicago, SUA

Universitatea Chicago din statul american Illinois a fost fondata in anul 1890.

Anual, cursurile institutiei de invatamant sunt absolvite de peste 15.000 de tineri.

In universitate sunt mai multi masteranzi decat studenti, de unde reiese focusul pe invatamantul de nivel superior. Mai mult, Chicago opereaza 125 de institute si centre de cercetare.

Universitatea Columbia

Universitatea a fost fondata in 1754 si este cea mai veche institutie de invatamant din New York si a cincea din Statele Unite ale Americii.

Printre absolventii de renume ai universitatii se numara presedintele Statelor Unite ale Americii. Este universitatea cu cei mai multi absoventi castigatori de premii Nobel din lume.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.