Dispersarea sangeroasa de catre armata si politie a manifestantilor pro-Morsi la Cairo si violentele care s-au propagat in toata tara au provocat, miercuri, moartea a 464 de persoane, dintre care 421 de civili, a anuntat Guvernul egiptean intr-un nou bilant, citat de AFP.

Un total de 3.572 de raniti au fost, de asemenea, inregistrati in toata tara, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii. Potrivit acestui bilant, aproximativ 200 de persoane au murit doar in pietele Rabaa al-Adawiya si Nahda din Cairo, care erau ocupate de aproximativ o luna si jumatate de sustinatorii presedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit si arestat de armata la 3 iulie.

Potrivit MEDIAFAX, aceasta este cea mai sangeroasa zi de la inceputul revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Hosni Mubarak, in 2011.

Acest bilant ar putea totusi sa fie mai mare deoarece doar in piata Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune a manifestantilor care cer revenirea la putere a presedintelui islamist demis la 3 iulie de armata, un jurnalist al AFP a numarat 124 de cadavre, majoritatea cu urme de gloante.

Politia si armata au luat cu asalt, miercuri, doua piete din capitala, ocupate de peste o luna de sustinatorii lui Morsi, provocand ciocniri si in restul tarii.
In urma violentelor a fost decretata stare de urgenta timp de o luna si au fost impuse restrictii de circulatie in jumatate din tara, intre orele 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.