Printul Friso al Olandei, fratele regelui Willem-Alexander, a murit luni dimineata din cauza ranilor suferite in timpul unui accident de schi produs in Austria in 2012.

"Majestatea sa regala anunta cu regret faptul ca alteta sa regala printul Johan Friso Bernhard Christiaan David, printe de Orange-Nassau, Jonckheer van Amsberg a murit in aceasta dimineata la varsta de 44 de ani, in palatul Huis ten Bosch din Haga", se afirma intr-un comunicat emis de serviciul de presa al casei regale.

"Printul Friso a decedat in urma complicatiilor aparute din cauza vatamarilor produse la nivelul creierului, provocate de lipsa oxigenului, in timpul accidentului de schi din 17 februarie 2012, de la Lech, in Austria", a precizat aceeasi sursa.

Johan Friso, in varsta de 44 de ani, un schior experimentat, a fost prins de o avalansa pe 17 februarie, in timp ce schia in localitatea austriaca Lech, impreuna cu un prieten de-al sau, pe o pista nemarcata, in conditiile in care riscul de producere a avalanselor era in acea perioada extrem de mare (de nivel patru pe o scara de cinci trepte).

Printul olandez a ramas prins sub zapada circa 20 de minute, inainte de a fi scos de salvamontisti, timp in care creierul sau nu a fost oxigenat. Din acest motiv, printul s-a aflat in stop cardiac circa 50 de minute, timp in care a fost nevoie de reanimare - o durata considerata prea lunga de medici, scrie MEDIAFAX.

Aflat mai intai in coma, printul a prezentat in cele din urma "semne foarte slabe de cunostinta", in noiembrie. Starea sa "nu s-a schimbat de atunci", a precizat serviciul de presa al casei regale.

Printul Friso a fost externat din spitalul Wellington din Londra pe 9 iulie si a fost transferat in palatul regal, resedinta mamei sale Beatrix, unde ar fi urmat sa petreaca aceasta vara si unde o echipa medicala se ocupa de el in permanenta.

Regina Beatrix a abdicat pe 30 aprilie in favoarea fiului ei cel mare, Willem-Alexander, si va parasi palatul regal spre sfarsitul anului, urmand sa se retraga intr-un alt castel a carui renovare a inceput de curand. Ea mai are un al treilea fiu, Constantijn.

Citeste si:
Mama lui Cucu de la Noaptea Târziu a intrat în comă. Cum a aflat...
Mama lui Cucu de la Noaptea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.