Ministerul sud-coreean al Energiei sfatuieste administratiile publice sa inchida climatizarea sau sa prefere scarile in locul ascensoarelor, pentru a economisi energie, dupa inchiderea a doua centrale.

Centrala Dangjin III, cu o capacitate de 500 de megawati, a fost oprita si nu ar trebui repusa in functiune mai devreme de o saptamana din cauza problemelor tehnice, a anuntat un purtator de cuvant al distribuitorului de electricitate Korea Power Exchange (KPE).

O alta centrala, cea din Seocheon, care functioneaza tot pe carbune, s-a oprit timp de o ora, luni dimineata, si functioneaza doar la jumatate din capacitate, ceea ce inseamna in total 200 de megawati, a adaugat purtatorul de cuvant, scrie MEDIAFAX.

"Facem fata unei crize energetice care va fi probabil cea mai grava", a declarat ministrul Comertului, Industriei si Energiei Yoon Sang-Jick, in timp ce Coreea de Sud este traversata de un val de caldura si mai multe reactoare ale centralelor sale nucleare au fost oprite.

Ministrul a cerut uzinelor, persoanelor particulare si magazinelor sa isi limiteze consumul de electricitate in cursul urmatoarelor zile.

Nivelul considerat necesar pentru asigurarea furnizarii fara probleme a energiei electrice in toata tara este de patru gigawati. Daca rezervele nationale coboara sub doi gigawati, este declansata automat o alerta, care le cere administratiilor publice sa inchida climatizarea, luminile si toate aparatele electrice neesentiale, precum fantanile cu apa potabila.

Aceasta alerta nu a fost declansata, dar Ministerul Energiei a cerut deja punerea in functiune a unor masuri, calificand situatia drept o "urgenta extrema".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.