Statele Unite au anuntat, vineri, redeschiderea duminica a misiunilor diplomatice din Orientul Mijlociu si Africa inchise in urma amenintarilor Al-Qaida, explicand totusi ca ambasada lor din Yemen va ramane inchisa, relateaza AFP.

Purtatoarea de cuvant a departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a precizat intr-un comunicat ca consulatul american din orasul pakistanez Lahore va ramane de asemenea inchis dupa ce personalul neesential a fost evacuat vineri in urma unor "amenintari".

Potrivit MEDIAFAX, cele 20 de ambasade inchise din cauza "amenintarilor" retelei extremiste se situeaza in Orientul Mijlociu si in Africa, insa cea de la Islamabad nu este inclusa.

Conform Psaki, 18 din cele 19 ambasade si consulate supuse acestei inchideri isi vor redeschide portile duminica, prima zi a saptamanii in majoritatea statelor musulmane.

Insa aceasta a declarat ca "ambasada noastra de la Sanaa, in Yemen, va ramane inchisa din cauza preocuparilor provocate de un sir de amenintari privind un eventual atac terorist realizat de Al-Qaida in Peninsula Arabica".

"Consulatul nostru de la Lahore, in Pakistan, care a fost de asemenea inchis din cauza unei alte amenintari, va ramane si el inchis", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.