Emisarii internationali care incearca o mediere menita sa evite o infruntare intre fortele de ordine si manifestanti islamisti ce reclama reinstalarea ca presedinte a lui Mohamed Morsi, destituit de armata, au esuat in eforturile lor, a anuntat miercuri presedintia egipteana.

Guvernul interimar, instalat de catre armata, care l-a destituit in urma cu o luna pe primul presedinte egiptean ales in mod democratic, "invinovateste (miscarea) Fratii Musulmani de esecul acestor eforturi", afirma presedintia intr-un comunicat.

Influenta confrerie islamista a lui Morsi organizeaza de peste o luna doua actiuni de ocupare la Cairo, pe care fortele de ordine ameninta sa le disperseze prin forta. Dupa uciderea a peste 250 de persoane in decurs de o luna - in principal islamisti - in confruntari atat intre sustinatori si oponenti ai lui Morsi, cat si intre fortele de ordine si sustinatori ai lui Morsi, comunitatea internationala se teme de o adevarata baie de sange daca politia incearca sa disperseze ocupantii, scrie MEDIAFAX.

"Faza eforturilor diplomatice s-a incheiat astazi (miercuri)", insista presedintia, care "considera miscarea Fratii Musulmani integral responsabila de consecintele viitoare ale incalcarii legii (de catre aceasta) si de punerea in pericol a securitatii publice".

Statele Unite si Uniunea Europeana (UE), dar si Uniunea Africana (UA), Qatarul si Emiratele Arabe Unite (EAU) au trimis la Cairo, de o saptamana, ministri si reprezentanti cu scopul de a incerca sa indemne autoritatile la retinere si sa ii convinga pe islamisti sa se disperseze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.