Washingtonul a anuntat prelungirea pana la 10 august a masurii de inchidere a 19 ambasade si consulate din Africa si Orientul Mijlociu, ca masura de securitate in urma unor amenintari cu atentate din partea Al-Qaida.

Lista include 15 reprezentante diplomatice deja inchise duminica, precum si alte patru, a precizat Departamentul de Stat intr-un comunicat. Mai multe alte reprezentante diplomatice inchise duminica se vor redeschide luni, a adaugat sursa citata.

"Nu este vorba despre o indicatie care se refera la o serie de noi amenintari, ci mai degraba de angajamentul nostru de a fi prudenti si de a lua masurile adecvate pentru protejarea personalului nostru, inclusiv angajatii locali si vizitatorii misiunilor noastre", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jen Psaki.

Washingtonul a anuntat joi ca cel putin 25 dintre reprezentantele sale diplomatice vor fi inchise duminica, dupa ce au fost interceptate mesaje din partea unor oficiali de rang inalt ai Al-Qaida.

Statele Unite sunt in stare de alerta, a subliniat Michael McCaul, presedintele Comisiei pentru Securitate Interna din Camera Reprezentantilor, evocand "una dintre amenintarile cele mai credibile si mai precise pe care le-a vazut din 11 septembrie". Un atentat pare "iminent", a declarat el pentru CBS.

Peter King, membru al Comisiei pentru Informatii din Camera Reprezentantilor a subliniat ca serviciile de informatii evoca "faptul ca acesta ar trebui sa fie un atentat enorm si au fost citate si cateva date". "Credem ca acesta se va intampla cel mai probabil in Orientul Mijlociu sau in jurul unei ambasade, dar nu exista nicio garantie", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Exista un flux semnificativ care evoca amenintari si fata de acesta trebuie sa reactionam noi", a explicat pentru ABC generalul Martin Dempsey, seful Statului Major american. Amenintarile cu atentate ale Al-Qaida vizeaza toate interesele occidentale, a avertizat el, adaugand ca acestea sunt "mai specifice" decat au fost pana in prezent.

Potrivit comunicatului Departamentului de Stat, reprezentanntele diplomatice din Abu Dhabi, Amman, Cairo, Riyad, Dhahran, Djeddah, Doha, Dubai, Kuwait, Manama, Mascat, Sanaa, Tripoli, Antananarivo, Bujumbura, Djibouti, Khartoum, Kigali si Port Louis vor fi inchise de luni pana sambata.

Citeste si:
Ambasadei Ucrainei în România: „Nu mai filmaţi şi nu mai postaţi pe...
Ambasadei Ucrainei în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.