Politia italiana a desfasurat, vineri, doua operatiuni vaste impotriva mafiei la Roma si Calabria (sud), vizand in total aproximativ 100 de persoane.

Operatiunea de la Roma vizeaza persoane care au desfasurat "activitati ilicite" in capitala si pe litoralul Latio, respectiv regiunea Ostia, in timp ce a doua, "total distincta, vizeaza membrii Ndrangheta din regiunea Catanzaro" (Calabria), a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Mario Viola. Aproximativ 50 de mandate de arestare au fost emise in fiecare dintre aceste operatiuni.

In Calabria, leaganul Ndragheta, mandatele de arestare vizeata "50-70 de persoane, intre care antreprenori, politicieni si avocati", a continuat Viola, scrie MEDIAFAX.

In Italia, mandatele de arestare pot fi lansate impotriva unor persoane care se afla deja in detentie pentru alte delicte. In jurul orei 07.00 (08.00 ora Romaniei), politia nu putea preciza cate persoane au fost efectiv plasate in arest in cadrul acestor operatiuni.

Potrivit agentiei italiene Ansa, aproximativ 500 de politisti, barbati si femei, au participat la operatiunea de la Roma, "cea mai vasta organizata vreodata" de catre politie si in interiorul si in jurul capitalei. La operatiune au participat un elicopter, unitati canine si patrule ale politiei maritime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.