Liderul Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a anuntat luni ca se va adresa in curand Parlamentului pentru a explica situatia din tara, in timp ce opozitia il preseaza sa rupa tacerea cu privire la un scandal de presupusa coruptie.

"Ma voi prezenta in fata Parlamentului pentru a da toate explicatiile" privind situatia tarii, la sfarsitul lunii iulie sau la inceputul lunii august, a declarat Mariano Rajoy pentru presa.

Aceste explicatii se vor referi la "situatia economica din tara insa si la situatia politica si voi vorbi despre subiectul care va intereseaza", a adaugat el, intrebat cu privire la atitudinea pe care intentioneaza sa o adopte fata de scandalul "afacerii Barcenas", scrie MEDIAFAX.

Opozitia, condusa de Partidul socialist, cere cu insistenta ca premierul conservator sa dea explicatii in fata Parlamentului, dupa ce numele sau a aparut intr-o lista de beneficiari presupusi ai sumelor de bani varsate de fostul trezorier al partidului sau, Luis Barcenas.

"Vreau sa dau explicatii Parlamentului, sa povestesc ceea ce s-a intamplat si sa prezint versiunea mea, ceea ce cred ca toti cetatenii au nevoie", a declarat acesta.

Mariano Rajoy, care a negat mereu ca s-a atins de bani, a afirmat lunea trecuta ca nu va demisiona asa cum cere opozitia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.