Artistul Phil Akashi i-a adus un omagiu fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, realizand un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu manusile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai.

Artistul a atasat manusilor de box un sigiliu, care avea anexate caracterele din limba chineza pentru cuvantul "libertate", imprimand chipul lui Nelson Mandela pe un perete prin 27.000 de lovituri de pumn. Sigiliul, inmuiat intr-o pasta neagra, a fost ales pentru a onora lupta fostului presedinte sud - african.

"Aceasta opera de arta exemplifica cei 27 de ani de inchisoare pe care i-a facut Nelson Mandela si simbolizeaza, totodata, lupta sa pentru libertate si egalitate. El si-a sacrificat propria libertate pentru ca altii sa simta ce inseamna libertatea. De aceea el reprezinta o fantastica sursa de inspiratie pentru intreaga lume", a scris artistul pe site-ul sau, scrie MEDIAFAX.

Numeroase actiuni simbolice sau de caritate au fost organizate in ultima saptamana, pentru sarbatorirea a 95 de ani (pe 18 iulie) de la nasterea lui Nelson Mandela, aflat in stare critica de aproape o luna si jumatate intr-un spital din Pretoria.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.