O alerta de canicula a fost instituita in Marea Britanie, dupa o primavara ploioasa, ceea ce a determinat autoritatile sa multiplice, miercuri, indemnurile la prudenta.

De cinci zile consecutiv, temperaturile depasesc 30 de grade Celsius in Regatul Unit, fenomen care nu s-a mai intamplat de sapte ani. Ziua de miercuri se anunta din nou calduroasa, cu un record de temperatura maxima de 32 de grade Celsius.

Autoritatile au ridicat cota de alerta la nivelul trei pe o scara de patru la Londra si in sud-vest, si au indemnat persoanele care prezinta riscuri de sanatate sa-si dubleze vigilenta.

Miercuri, doua trupuri neinsufletite au fost scoase din apele unei cariere dezafectate aflate in apropierea unui cunoscut loc pentru plaja, la Norfolk, in estul Angliei, determinand serviciile de urgenta sa lanseze inca un avertisment cu privire la pericolele prezentate de scaldatul in mediu natural, scrie MEDIAFAX.

Mai multe accidente similare s-au produs saptamana trecuta, cand moartea a doi militari in rezerva, sambata, in timpul unui antrenament efectuat pe o temperatura de 29,5 de grade Celsius, a provocat o emotie puternica in Marea Britanie.

Caldura afecteaza, de asemena, viata cotidiana si, in primul rand, transporturile, mii de pasageri ramanand blocati in gara de la Waterloo, luni, deoarece sinele s-au deformat din cauza temperaturilor ridicate. Luni, o batrana a fost salvata de catre pompieri dupa ce a stat blocata in fotoliu in fata soarelui o mare parte din zi. Ea sufera de deshidratare si de arsuri solare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.